Activated charcoal tandenbleekset, werkt het?
We kunnen er niet meer omheen: actieve kool of ook wel ''activated charcoal'', is HÉT cosmetica-ingrediënt van het moment. Naast de veelgebruikte reinigingsmaskers en neus-strips wordt actieve kool tegenwoordig ook in allerlei tandpasta's gebruikt. Door het adsorberende werkingsmechanisme kan het allerlei stoffen aan zich binden, dit is natuurlijk ideaal om tandplaque en eventuele aanslag te verwijderen. Om deze redenen zou men kunnen verwachten dat het gebruik van actieve kool in mondverzorgingsproducten een positief effect heeft op de mondflora. Dit laatste wordt nog niet wetenschappelijk ondersteund omdat actieve kool nog niet zo lang wordt gebruikt. Er zijn echter wél veel positieve reviews te lezen op het internet van gebruikers, wat het product zeer interessant maakt.

Ik heb de activated charcoal tandenbleekset van tandbleken-thuis.nl getest en in dit artikel zal ik mijn ervaring delen.


Ingrediënten
Activated charcoal, Carbamide peroxide, Glycerol, Propylene glycol, Deionized water, Triethanolamine, Carbomer, Carboxymethyl, Polyvinylpyrolidone, Bentonite clay, Menthol
Inhoud van de tandenbleekset
– 4 x teeth whitening gel syringes à 3ml
– 4x bitjes (individuele bleeklepels)
– 1x LED-lamp
– 1x kleurkaart


Resultaat na 4 dagen 

Conclusie
Na vier dagen kreeg ik het gewenste resultaat en ik voelde geen vervelende tinteling in mijn tanden (veelvoorkomende bijwerking na het bleken). Het product was makkelijk te gebruiken en doordat het bitje maar 15 minuten gedragen hoeft te worden ben je eigenlijk voor je het weet klaar! De prijs van de set is normaal gesproken € 39.99 maar nu in de sale   24.99 , wat bijzonder goedkoop is aangezien de inhoud van de bleekset 10 tot 15 keer gebruikt kan worden. Mocht je nou echt een hollywood-smile willen dan kun je dus net zo lang doorgaan totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt. 

NOTE : “Tandenpoetsen is de basis voor een gezonde mond.”
Voor het gewenste resultaat en nóg belangrijker een gezonde mond is het ONWIJS belangrijk om twee keer per dag te poetsen (het liefst met een elektrische tandenborstel) met een fluoridetandpasta en één keer per dag tussen de tanden en kiezen schoon te maken door middel van tandenstokers of ragertjes.

No comments:

Post a Comment

INSTAGRAM FEED

@kanilure